KASSEL.

Kwartier De Gete.

Vroeger :

Vanaf 1952 tot 1970 was o.a. 2JP hier gelegerd. Ook 107 Pl rav Tpt was hier. Ook 1JP was hier voor korte tijd, evenals 61 Cie Gevechtsgenie, 10 Cie Tpt, 202 Cie Ord en 5 Cie Med. Ook de 67 Cie Gev Genie en in 1958 was daar ook het C Eskadron 6 Lansiers , later de 6 vervangen door een 2.

Bovenstaande 4 foto's genomen tijdens de legerdienst van Maurits Verkimpe als voerder van een M24 Chaffee tank bij 2JP. Zwaaide af in september 1955. Onderste foto vermoedelijk niet Kassel, wie weet waar dan wel mag gerust laten weten.

 

Brig. Knops Theo 1963-64 2JP 7 Recce esc.A.

 

 

Ingang met rechts het wachtlokaal.

16e Bon. Ord. Det. Kassel was er ook gelegerd. Onderstaand enkele foto's van August Van Dyck. Sgt. August Van Dyck deed in 1957 in De Gete zijn dienst als mekanieker klasse 3.

Nu :

Nadat de Belgische Strijdkrachten deze kazerne verlieten, werd ze door het Duitse Leger verder gebruikt.(Ltich-kaserne) Nadien volgde afbraak en renovatie, maar de kazerne is nog duidelijk te herkennen. Kazerne heeft nu geen militaire functie meer, maar is nu een Technologiepark.

 

Kwartier Noordvaart.

Vroeger :

O.a. 6 Gn Bn was hier gekazerneerd van 1952 tot 1969.

 

Nu :

Bij de overdracht in '69 politieschool geworden. Foto boven is een herdenkingssteen van een bezoek in '89 van oud-militairen van Noordvaart kazerne. 

 

Polyegoon Fulda anno 2005. Als militaire functie vroeger gebruikt door de genie als oefenplaats. Op de foto's o.a. het vroegere wachtlokaal en de vroegere magazijnen. 

 

Woonwijk anno 2016 :

 

Aanvulling : je had in de buurt ook nog het vliegplein van Waldau. Vermoedelijk werkten daar ook enkele mensen van Light Aviation, en stond er aldaar wat klein materiaal gestald ingeval er een Belgisch toestel werd verwacht. De basis was echter Amerikaans, en de Belgische militairen verbleven vermoedelijk in De Gete.

Terug naar Boven

Vragen of opmerkingen : info@legerdienst.be