LEGERVRIENDEN ZOEKEN .

Bent u op zoek naar oud-collega's waarmee u legerdienst deed om eventueel eens een samenkomst te organiseren, of bent u op zoek naar gegevens i.v.m. uw legerdienst of zoekt u gegegevens over de legerdienst van een familielid, dan kan u altijd het volgende doen :

1. Ben je op zoek naar ex-collega's waarmee je legerdienst deed om eventueel eens reünie te organiseren, dan kan u altijd een mail sturen met uw vraag naar Sonia Mafranckx via : "Sonia.Mafranckx@mil.be" . Vermeld duidelijk uw naam en geboortedatum, en eventueel uw stamnummer indien gekend. Eventueel ook uw eenheid en jaartal van legerdienst. Ook namen die u nog zou weten mag u steeds vermelden. Ook aanvullende gegevens zoals functie en waar uw opleiding was kunnen nuttig zijn.

2. Zoek je uw stamnummer, of een attest van legerdienst, dan kan je een mail sturen met uw vraag naar Sonia Mafranckx via : "Sonia.Mafranckx@mil.be" . Vermeld duidelijk uw naam en geboortedatum, en eventueel uw stamnummer indien gekend.

3. Zoek je de gegevens over de legerdienst of legercarrière van een familielid (grootvader, overgrootvader …) dan kan je een mail sturen met een vraag om info naar Xavier Van Tilborg via "Xavier.VanTilborg@mil.be". Vermeld zeker de naam van de persoon waarover het handelt, alsook de geboortedatum, eventueel ook stamnummer en eenheid, dat kan de opzoeking vergemakkelijken.

Hou in al deze gevallen rekening met het feit dat zo'n opzoeking een tijdje in beslag kan nemen, vermoedelijk bent u niet de enige die vragen heeft gesteld bij deze mensen. Bekijk het zo : "Geduld is een schone deugd"! Namen opvragen om gewoon te hebben, zonder enig verder doel is eigenlijk een onnodige belasting voor de betreffende dienst, die zo al een overvloed aan aanvragen te verwerken heeft. Bedenk dit ook eens alvorens een aanvraag te doen.

Weet ook dat een bewijs van militie meestal via uw gemeente kan worden verkregen.

Succes in ieder geval bij de zoektocht.

Terug naar Boven

Vragen of opmerkingen : info@legerdienst.be